top of page

HET HUWELIJK VAN

AMELIE & SANDER

Na het liefste huwelijksaanzoek op 31 december 2018, heb ik zelf het genoegen gehad om mijn eigen trouwfeest voor te bereiden, waarbij 7 september 2019 de grote dag zou zijn. Ik moet eerlijk toegeven, dat deze dag al volledig gepland was, dat ik enkel nog op die ene vraag moest wachten. Na heel lang wachten en aandringen, was het dan ook eindelijk zo ver. Ik mocht er aan beginnen!

Na een aantal locatiebezoeken samen met De Feestarchitect, lag de keuze voor de locatie al heel snel vast. We zouden trouwen in een prachtig bos te Eksaarde, in een mooie tent en waarbij we kozen voor een persoonlijke ceremoniële viering. 

Zo gezegd, zo gedaan.

Met nog één week op de teller, zijn we begonnen met de opbouw van de locatie. Eerst diende de tent opgezet te worden, dat al snel opgevolgd werd door licht en geluid, decoratie, meubilair en ook de buitenaanleg mocht niet ontbreken. Een draaiboek met alle details was hierbij noodzakelijk, zodat alle leveranciers duidelijk wisten wat er hun te wachten stond. 

Na een hele week de weersverwachtingen in de gaten te houden, hebben we besloten om onze plannen voor de openlucht ceremonie en receptie toch maar op te doeken en ook te kiezen om hier een tent te plaatsen. Dit zorgde er voor dat we op vrijdag 6 september tot 23u bezig waren met het klaar zetten van onze locatie. 

En toen was het zo ver, zaterdag 7 september 2019.

Wat voor mij een stressvolle dag leek te zijn, werd al snel weggenomen, door onze lieftallige ceremoniemeester Jeroen. Ik wist dat ik volledig op hem kon vertrouwen en dat hij niet alleen ons, maar ook onze familie en vrienden, zou kunnen laten genieten op onze mooiste dag.

Na ons First Look moment in ons huisje te Zaffelare, en na het grapje van mijn toen toekomstige man ‘dat ik er mooi woonde’, was ik er helemaal klaar voor. Op weg naar het gemeentehuis kwamen we de vrienden van de jeugdbeweging KLJ al tegen met heel wat grote zaken, waaronder een caravan en een zeepkist, waarmee ze onze tuin zouden versieren. Want zo hoort het bij een huwelijk, wij kwamen er niet onderuit. 

Na het officiële gedeelte van de dag in het gemeentehuis, waarbij de zon gelukkig volop aan het schijnen was, waren we op weg met onze suite naar onze feestlocatie. Daar zouden we met z’n allen samen lunchen en foto’s maken, alvorens de eerste receptie zou starten. 

Om 17u30 diende de dichtste familie en de beste vrienden stipt aanwezig te zijn voor onze ceremoniële viering. Deze werd prachtig begeleid door de live muziek van Jonathan De Paepe. Na heel wat persoonlijke teksten van onze ouders, broers en beste vrienden, konden we ook onze geloftes naar elkaar toe uitspreken. Dit was voor mij het hoogtepunt van onze dag. 

Na de ceremonie, was het tijd eindelijk nog eens tijd voor een hapje en een drankje, verzorgd door De Feestarchitect. De dag vloog voorbij en ik had er nog geen moment stil bij gestaan dat ik & Sander toen werkelijk man en vrouw waren. Van zodra we aan tafel zaten, begon het door te dringen dat het bijna zo ver was, onze openingsdans.

Met een volle maag na het dessertbuffet en nog een aantal super leuke verrassingen door vrienden, werden ik en Sander vriendelijk verzocht om samen op de dansvloer te komen. De zenuwen namen de bovenhand, en toen de eerste noot van ‘Yellow’ van Coldplay werd gespeeld door onze live band, waren we al verkeerd met onze eerste danspasjes die we hadden ingestudeerd. We kwamen toen al niet meer bij van het lachen, want zo zijn wij nu eenmaal.

Toen onze DJ Frans de eerste dansmuziek inzette, hebben ze mij met geen stokken meer van de dansvloer gekregen. 

Wat was het een prachtige dag! Eentje om nooit meer te vergeten.

Play The Teaser

LIJSTJE VAN

Partners

 • Tent: B&C Tent en Party Rent

 • Locatie: Gezoarde Bos te Eksaarde

 • Traiteur: De Feestarchitect

 • MUA: M’Adam

 • Fotograaf: Fotografie Inne Impens

 • Videograaf: Darvisual

 • Live Muziek: Jonathan De Paepe

 • Ceremoniemeester: Jeroen Van Acker

 • Meubilair: Levi Party Rental

 • Licht & Geluid: Swing

 • Bloemist: Lots Flowerart

 • Decoratie: Faek

 • DJ: Frans Loos

 • Toiletwagen: A&S Toiletwagenverhuur

LEES OOK HET VERHAAL VAN

JOLIEN & LAURENS

bottom of page